Prva stran
Prva stran : Napovedujemo : Literarni in likovni natečaj ČRTICE
 

Literarni in likovni natečaj ČRTICE[V

V počastitev spomina na 100-letnico Cankarjeve smrti Cankarjeva knjižnica Vrhnika razpisuje literarni in likovni natečaj »Cankar in jaz« v osnovnih šolah v Sloveniji in zamejstvu ter programski sklop »Cankar danes« v srednjih šolah. Izhodiščna tema natečaja je zbirka črtic Ivana Cankarja Moje življenje.  

Namen natečaja je približati Cankarjevo delo otrokom in mladostnikom ter spodbujati njihovo literarno in likovno ustvarjanje. Z natečajem želimo pokazati, da je Cankarjevo delo še danes presenetljivo aktualno in navdihujoče za sedanje generacije učencev. Ob tem bo natečaj spodbudil dialog s slovensko literarno zgodovino ter krepil kritični odnos do sodobnosti in sveta, ki je bil tako značilen za Cankarja.

Izbrane črtice in ilustracije bodo objavljene v knjižni izdaji in s tem dosegljive širšemu krogu bralcev. Na natečaj se lahko prijavijo osnovnošolci in srednješolci preko svojih šol. Vsaka izmed šol bo izmed vseh del učencev izbrala 3 najboljše črtice in 3 najboljše ilustracije ter jih poslala Cankarjevi knjižnici Vrhnika. Izmed teh bo komisija, ki jo imenuje knjižnica, na nacionalni ravni izbrala 20 najboljših, ki bodo izdane predvidoma v juniju 2018. 

Nagrajeni avtorji bodo prejeli priznanja in komplet »Cankar v stripu« na javni zaključni prireditvi na Vrhniki, predvidoma 20.11.2018, ob Dnevu splošnih knjižnic. 

Dodatne informacije lahko dobite na telefonu: 01 7553 114 ali na elektronskem naslovu knjižnice: knjiznica@ckv.si

Vabimo v sodelovanju z Občino Vrhnika, Zavodom Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika, Javno agencijo za knjigo RS, Osnovno šolo Ivana Cankarja Vrhnika in Zavodom Škrateljc.