Cankarjeva knjižnica Vrhnika

April 2024

  • Pretekli dogodki
  • Dogodki
  • Razstave

Odkriti pogovori – O najbolj pomembnem odnosu: mama in njen vpliv na hčerko

10.11.2023 ob 17:00

Grabeljškova dvorana

Dr. Lucija Čevnik je hčerka svoji mami in mama svoji hčerki. Izkusila je biti eno in drugo, in ki je v času lockdowna doživela OGLEDALO. Doktorica socioloških znanosti, profesorica, specializantka leanovske psihoanalize, publicistka, mentorica in svetovalka dr. Lucija Čevnik, si je upala pogledati v enega najbolj neprijetnih odnosov – lasten odnos med Lucijo, njeno mamo in projekcijo na lastno hčer.

Lucija bo na Odprtih pogovorih spregovorila o nezdravih odnosih v družinskem okolju in nam zaupala svojo zgodbo. Odkrito. Ker le tako se lahko začne zdravljenje in s tem spremembe, ki si jih želimo. Ob tem spoznanju je izdala knjižici Mama hčerki (kar bi hčerka morala slišati, pa jih mama takrat ni znala ali ni zmogla povedati) ter Hčerka mami (Kar bi mama morala slišati, pa ji hčerka še ni znala ali zmogla povedati), ki sta doživeli ponatise v 9000 izvodih, kar je za slovensko tržišče zelo veliko in nakazuje, da smo pripravljene spregovoriti.

Vabljeni v petek, 10. 11. 2023, ob 17.00 v Grabeljškovo dvorano na srečanje Odkriti pogovori, ki jih vodi in pripravlja Marjeta Herksel iz pogrebne službe Monumentum

Nazaj
SHIFT + A